Categorieën
CrossFit Blogs Nieuwsberichten

The only bag you’ll be needing in the near future is a sandbag

Klaar met stilzitten tijdens de lockdown? Pak een zandzak en ga aan de slag. Deze blogpost staat vol met tips!

The only bag you’ll be needing in the near future is a sandbag

De zandzak: je ideale trainingspartner

Met de huidige vooruitzichten is de bovenstaande titel ludiek, maar helaas ook realiteit. De tweede lockdown is ondertussen al een aantal weken onderweg en hoewel er licht aan de horizon is, voelt het einde nog ver weg. Ook zijn de sportscholen nog steeds dicht, waardoor alle goede fit-voornemens samen met alle motivatie en de hoop op een summerbody onder het tapijt zijn geveegd.

Het blijft in deze gevallen vaak bij het op de bank zitten terwijl je door je insta-feed aan het scrollen bent, terwijl je je blind staart op alle fit-goden die blijkbaar wel de motivatie hebben om dagelijks van die k*t oefeningen te doen. Jij bent niet uit hetzelfde hout gesneden, anders zou je dat toch ook met veel poeha posten op je overvolle extravagante instafit-account, niet? 

Mentaal en fysiek sterk

Verrassing: je hoeft geen insta-guru te zijn om je te bekommeren om je fitness en dus eigenlijk je gezondheid. Fitte mensen leven langer, een bewering die door de huidige pandemie volgens mij behoorlijk goed onderbouwd wordt. Voordat we afdwalen, het moraal van het verhaal: zorg voor je fysieke gesteldheid, zorg voor je mentale gezondheid en begin te bewegen.

De zandzak

De tool die we in dit geval gaan gebruiken is de zandzak. Waarom? Omdat een zandzak de perfecte metafoor is voor je leven op dit moment. De zandzak is gevuld met allemaal kleine dingetjes die het samen een zwaar zuigend geheel maken. Daarnaast is het ook de ideale tool om je mentale weerbaarheid vergroten, iets wat ook van pas gaat komen wanneer Hugo de Jonge de 4e en 5e golf gaat aankondigen, met als gevolg dat we tot september 2022 in lockdown zitten. Met avondklok. 

Zandzak workout

Doe het zelf zak

Zelfs als je het moeilijk vind om een spijker in een plank te slaan is zelf een zandzak maken een makkie. Als je op YouTube zoekt op DIY sandbag zijn er meer dan genoeg video’s die je helpen met het in elkaar draaien van je nieuwe maatje. Als je deze openbaring hebt overleefd ben je klaar om te beginnen met je eerste sandbag training.

Simpel?
Absoluut.
Makkelijk?
Zeker niet.

Trainen met een zandzak

Simpel? Absoluut. Makkelijk? Zeker niet.

Pak je zak op, omhels hem/haar/het, en ga er mee aan de wandel. Neem een pauze wanneer je begint te huilen. Succes verzekerd.

Trainen met een zandzak is net als verliefd zijn. Na jullie eerste ontmoeting kan je er geen genoeg van krijgen, maar na twintig trainingen samen kan je elkaar niet meer luchten of zien en begint die zak toch aardig zwaar te voelen.

Mocht je naast lopen met je zak verder geen inspiratie hebben, geen zorgen, we’ve got your bag. Je zou de volgende workout kunnen doen:

1-2-3-4-5*

  1. Gooi de zandzak over je schouder
  2. Zandzak squats

Loop tussen iedere set 50m met je zandzak, zonder hem neer te zetten. 

Beginnen met Crossfit

Als je er klaar voor bent om je fitness- en gezondheidsdoelen waar te gaan maken bij CrossFit Ninja’s in Den Haag, klik dan hier om je in te schrijven voor de intro course!

Start nu met CrossFit

Wil je starten met CrossFit in Den Haag?
Meld je dan aan voor de CrossFit introductiecursus.
Voor eenmalig € 50 krijg je 5 trainingen
waarin wij je alles leren over CrossFit.

nl_NLDutch