Vragen over CrossFit in Den Haag

Heb je vragen over het beginnen met CrossFit in Den Haag?

CrossFit, is dat alleen voor hele fitte en hippe mensen?

Vragen over CrossFit in Den Haag

Ik heb geen ervaring met fitness of CrossFit, kan ik dan wel meedoen?

Ja! Iedereen kan meedoen met CrossFit. Tijdens de WOD (Workout of the Day) zullen we de intensiteit van de oefeningen aanpassen aan jouw niveau. Is een oefening niet geschikt, dan passen we de oefening aan zonder het patroon van de oefening te veranderen.

Begin je met CrossFit doe dan mee met de techniek les op woensdag avond. Tijdens deze techniek les leer je de 9 basis bewegingen van CrossFit en krijg je uitleg over vaak voorkomende oefeningen en technieken. Het doel van deze lessen is dat je tijdens de workouts beschikt over de juiste techniek om de oefeningen goed uit te kunnen voeren.

Is CrossFit veilig?

Ja, CrossFit is veilig. Onder professionele begeleiding leer je eerst de techniek van de bewegingen en pas als deze aan de veiligheidseisen voldoen laten we je de beweging belasten d.m.v. van snelheid of gewicht. Houd je aan de programmering om overbelasting te voorkomen.

Ik heb een (chronische) blessure, kan ik dan toch meedoen?

Ja, juíst in geval van een (chronische) blessure raden we je aan om met functionele oefeningen het lichaam terug naar de basis te brengen. Geef dit wel altijd aan bij de trainer, extra aanpassing in belasting en extra aandacht voor techniek kunnen nodig zijn. Bij twijfel raden we je aan om eerst persoonlijke begeleiding te nemen.

Hoe lang duurt een training?

Maximaal 60 minuten tenzij anders aangegeven op onze Facebook pagina of website.

Moet ik mij altijd inschrijven voor een training?

Ja, voor elke training en voor de Open Gym moet je je (online) inschrijven. Het inschrijven voor een training kan tot 5 minuten voordat de training start. Lukt het je niet om bij de training aanwezig te zijn, dan kan je je uitschrijven tot 1 uur voordat de training start. Op deze manier hebben wij nog voldoende tijd om een email te sturen aan eventuele leden op de wachtlijst.

Kan ik ook zelfstandig trainen?

Ja, we beschikken over een grote Open Gym zaal met al het materiaal wat je nodig hebt. Of je nu op een gewichthef platform met een barbell wil werken, aan het rek wil hangen of ouderwets aan de krachttraining wil, bij ons kan het.

Wat moet ik aan bij een training?

Sportschoenen, korte broek en een shirt. Zorg dat de kleding comfortabel zit, maar niet `baggy’. Neem daarnaast een bidon/waterfles mee en eventueel een handdoek om te douchen na de training.

nl_NLDutch