Categorieën
CrossFit Blogs Nieuwsberichten

5 veel gestelde vragen van beginnende CrossFitters

Wil je beginnen met CrossFit, maar loop je toch nog met wat vragen? We beantwoorden ze voor je. Check it out!

#WatdeFAQ

Beginnen met CrossFit? We beantwoorden je meest brandende vragen.

Wanneer je begint met CrossFit begint kan  kan ik me voorstellen dat dat best een overdonderende ervaring kan zijn. Flitsende termen en intensieve workouts vliegen je om de oren en je hebt het gevoel in een heel andere wereld beland te zijn. 

Laat ik je geruststellen: je bent niet alleen. Talloze mensen die beginnen met CrossFit delen deze ervaring. Het merendeel komt gelukkig goed door deze beginfase. Ik kan me ook voorstellen dat je wat hulp kan gebruiken bij alle vragen die je hebt als beginner. Door antwoord te geven op de onderstaande ‘frequently asked questions’ (FAQ’s) hoop ik dat je je iets makkelijker door die eerste paar maanden kan slaan. 

Moet ik in vorm of gespierd zijn om te beginnen met CrossFit? 

Absoluut niet. De kracht van de CrossFit methode is juist dat het schaalbaar is. Dat wil zeggen dat we ongeacht je fitheid, ervaring of blessures ervoor kunnen zorgen dat je een leuke workout hebt, inclusief de beoogde trainingsprikkel.

Zo kun je voor je workout kan je eten, drinken of allebei. Daarnaast maakt het ook nog uit welke workout je gaat doen. Is het een interval sessie, krachttraining, een echte CrossFit style metcon of een langere cardio sessie?

Ongeacht je fitheid, ervaring of blessures ervoor kunnen zorgen dat je een leuke workout hebt, inclusief de beoogde trainingsprikkel.

Hoeveel dagen zou een beginnend CrossFitter per week moeten trainen? 

Wij vinden zelf 3 tot 4 dagen per week de ideale frequentie. Idealiter hou je 1 dag rust na iedere twee trainingsdagen en bouw je in het eerste jaar op naar drie dagen onafgebroken trainen, waar je dan weer een rustdag na neemt. 

 Ben ik niet te oud voor CrossFit?

Het is cliché maar ik ga hem toch gebruiken: age is just a number. Of je nu 12, 36 of 68 bent, CrossFit is goed voor je. Het programma is dusdanig schaalbaar dat we het op de persoon af kunnen meten, ongeacht je leeftijd.

Age is just a number

Is CrossFit niet super blessuregevoelig? 

CrossFit is niet blessuregevoeliger dan andere sporten. Natuurlijk blijft CrossFit een krachtsport en werken we met intensiteit, dus het  risico op een blessure bestaat. Er zijn veel factoren van invloed op dit risico. Medische voorgeschiedenis, de kwaliteit van de coaches en het goed kunnen luisteren naar je lichaam staan hierin centraal. 

Ben ik dan straks de enige die niet weet wat hij/zij aan het doen is?

Iedereen moet ergens beginnen en daar is meer dan genoeg ruimte voor bij CrossFit Ninja’s. Naast onze beginner WOD’s en intro course hebben een community die nieuwe leden met open armen ontvangt. We hebben een cultuur waarin de persoon die het laatste klaar is met de workout een groter applaus krijgt dan degene die als eerste klaar is. 

Iedereen moet ergens beginnen en daar is meer dan genoeg ruimte voor bij CrossFit Ninja’s

Nu al je vragen beantwoord zijn krijg je gelijk zin om te starten, toch? Klik hier om je in te schrijven voor de intro course!

Start nu met CrossFit

Wil je starten met CrossFit in Den Haag?
Meld je dan aan voor de CrossFit introductiecursus.
Voor eenmalig € 50 krijg je 5 trainingen
waarin wij je alles leren over CrossFit.

nl_NLDutch