Categorieën
CrossFit Blogs Nieuwsberichten

Op weg naar succes – behaal je doelen met goalsetting

Wil je beginnen met CrossFit, maar loop je toch nog met wat vragen? We beantwoorden ze voor je. Check it out!

Waarom het stellen van doelen zo belangrijk is.

Het is lastig om een goed stuk te schrijven over het stellen van doelen zonder terug te vallen op allerlei clichés. In de onderstaande tekst ga je er ongetwijfeld een aantal tegenkomen, maar het stellen van doelen blijft, in essentie, een vrij simpel proces.

Heb je jezelf wel eens afgevraagd waarom er zoveel motivational speakers en influencers door blijven zagen over goal setting? Wat de reden is dat het uiteindelijk zo’n cliché is geworden? Heel simpel. Je hebt een doel nodig om succes te kunnen behalen. Dit geldt net zo goed voor je CrossFit sessies als voor het leven in general. Zonder doelen te stellen ontbreekt je focus en richting. 

Je hebt een doel nodig om succes te kunnen behalen.

Het stellen van goede doelen is zo makkelijk nog niet. Wederom een reden dat het internet vol staat met flitsende how-to guides. Voordat we ons gelijk blind staren op de droge SMART-theorie, waarmee je vast al eens bent doodgegooid, kijken we eerst even naar een andere belangrijke factor. Motivatie. 

Voordat we ons gelijk blind staren op de SMART-theorie, waarmee je vast al eens bent doodgegooid, kijken we eerst even naar een andere belangrijke factor. Motivatie. 

Het behalen van doelen vergt een maximum effort mindset. Verspreid over te veel doelen wordt maximum effort een klein beetje effort, wat alleen maar tot falen kan leiden. Het niet behalen van doelen kan teleurstellend en frustrerend werken. Dit kan uiteindelijk leiden tot een ‘ik kan ook niks’ attitude die destructieve gevolgen kan hebben. 

Het behalen van doelen vergt een maximum effort mindset.

Behaal je weightlifting doelen met CrossFit in Den Haag

Hoe je dit kan voorkomen? Schrijf op waarom je het belangrijk vindt en waarom het waardevol is dat je je doelen haalt. Beeld jezelf in dat je aan iemand zou moeten uitleggen waarom het de moeite waard is om je doel te halen? Wat zou je vertellen? Schrijf het op. Gebruik deze tekst wanneer je in een motivatie-dip zit of denkt dat je het niet meer aankan. 

Voor je het weet behaal je het ene doel na het andere. Wat houd je nog tegen?

Voor je het weet behaal je het ene doel na het andere. Wat houd je nog tegen?

Als je er klaar voor bent om je fitness- en gezondheidsdoelen waar te gaan maken bij CrossFit Ninja’s in Den Haag, klik dan hier om je in te schrijven voor de intro course!

Start nu met CrossFit

Wil je starten met CrossFit in Den Haag?
Meld je dan aan voor de CrossFit introductiecursus.
Voor eenmalig € 50 krijg je 5 trainingen
waarin wij je alles leren over CrossFit.

nl_NLDutch