Categorieën
CrossFit Blogs Nieuwsberichten

Wat kun je het beste eten of drinken voor een WOD?

Wat kun je het beste eten of drinken voor een WOD? En wanneer kun je dat het beste doen?

#TipsvanRuben

Wat kun je het beste eten of drinken voor een CrossFit WOD?

Als coach krijg ik vaak de vraag:

‘Wat kan ik het beste eten of drinken voor de workout?’

Een makkelijke vraag, zonder eenduidig antwoord. Het antwoord is namelijk van meer factoren.

Zo kun je voor je workout kan je eten, drinken of allebei. Daarnaast maakt het ook nog uit welke workout je gaat doen. Is het een interval sessie, krachttraining, een echte CrossFit style metcon of een langere cardio sessie?

Zorg voor een goede energiereserve gedurende de dag zodat je met energie je CrossFit workout kunt doen

Voor de meeste CrossFitters is het een goed idee om niet teveel te eten of te drinken vlak voor de workout. CrossFit workouts zijn vaak intensief, waardoor het eten of drinken je vaak alleen maar in de weg zit tijdens de training. Het is daarom ook een goed idee om gedurende de dag voldoende te eten, zodat de natuurlijke energiereserves van je lichaam aangevuld zijn.

Als dit niet is gelukt, maar je wil toch voldoende energie hebben tijdens de workout, kan je er voor kiezen om een banaan of een andere vorm van licht verteerbare koolhydraten te eten voor de workout. Dit zou je voldoende energie moeten geven om je door de korte maar heftige inspanning heen te helpen.

Drink voldoende voor je CrossFit workout

Het drinken voor een training is geen probleem, neem alleen niet te veel. Een met vloeistof gevulde maag kan ook voor veel discomfort zorgen tijdens je training. Water en vooral koffie zijn echter wel een goed idee. De werkzame stof in koffie, cafeïne, kan er namelijk voor zorgen dat je aanzienlijk beter gaat presteren tijdens je workout(1).

Neem voor je CrossFit workout een Pre-Workout supplement

Last, but not least: pre-workout. Het grote voordeel van pre-workout supplementen is dat de meeste ingrediënten die in een basic pre-workout supplement zitten, ook echt werkzaam zijn. Vaak is het hoofdbestanddeel cafeïne, maar ook stoffen zoals beta-alanine(2) en creatine(3) hebben degelijke wetenschappelijke onderbouwing en helpen je om je workout naar het volgende niveau te tillen.

Wat is beta-alanine?

In een notendop: beta-alanine is een aminozuur in de pre-workout waar je het tintelende gevoel in je gezicht van krijgt. Dit komt door een toename in doorbloeding van je spieren en je huid. Uiteindelijk heeft dit ook een positieve invloed op je sportieve prestaties.

Wat is Cratine, en hoe helpt dit mij de Workout door?

Creatine is een lichaamseigen stof die je lichaam gebruikt om energie te produceren. Door dit te suppleren, kan je lichaam dus in feite ‘meer’ energie produceren. Dit merk je vervolgens weer in je prestaties tijdens de workout.

Wanneer neem je een pre-workout suplement?

Ook met het nemen van pre-workout vlak voor een intensieve workout is niet aan te raden. Veel van deze drankjes zijn hypertoon, dat betekent dat het iets langer duurt voordat je lichaam het kan absorberen. Voor de meeste sporters is een half uur genoeg om het ‘te laten zakken’.

Met deze info kan je weer aan de slag. Succes met je eerstvolgende workout!

Ruben


Start nu met CrossFit

Wil je starten met CrossFit in Den Haag?
Meld je dan aan voor de CrossFit introductiecursus.
Voor eenmalig € 50 krijg je 5 trainingen
waarin wij je alles leren over CrossFit.

nl_NLDutch